Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
Siirry ylös
Sisäänkirjautuminen

Parhaat hyötyajoneuvot 2011 -vertailu: Mercedes-Benz kärjessä

Mercedes-Benz hyötyajoneuvot ottivat ensimmäisen sijan seitsemässä ryhmässä. Mercedes-Benz Actros, Axor, Sprinter, Citaro ja Tourino nimettiin ”Paras hyötyajoneuvo” -arvonimellä. Mercedes-Benz CharterWay ja TruckWorks äänestettiin ”Vuoden paras tuote” -tittelin voittajiksi.

​Mercedes-Benzin hyötyajoneuvot kaappasivat seitsemän palkintoa viidennessätoista ETM:n vertailussa. Miltei 7700:lta lukijalta tiedusteltiin mielipidettä ” Vuoden 2011 paras hyötyajoneuvo ” – kilpailun valintaprosessissa. Samoin meneteltiin valittaessa ” Vuoden 2011 paras tuote ” arvonimeä. Palkinto juhlallisuudet pidettiin 31. toukokuuta Perkins puistossa Stuttgartissa.
 
” Seitsemän voittoa parhaiden hyötyajoneuvojen ryhmissä ja parhaat hyötyajoneuvojen palvelutuotteet osoittavat, että olemme oikealla tiellä. Olemme erittäin ylpeitä tästä tuloksesta ” : Kertoi Andreas Renschler, joka on Daimlerin hallituksen jäsen ja vastuussa Daimler kuorma-autoista ja Daimler linja-autoista.
 
Mercedes-Sprinter saavutti ensimmmäisen sijan alle 3,5 tonnisten ajoneuvojen ryhmässä viidennentoista kerran. Sprinter on varustettu OM 651 dieselmoottorilla, joka täyttää vakiona Euro 5 vaatimukset ja on myös saatavilla EEV vaatimukset täyttävänä.
 
Mercedes-Benz Axor saavutti parhaat maininnat jakeluautojen luokassa. Uusimmat Axor-mallit esiteltiin viime vuonna. Axorin malleissa pystytään erilaisissa versioissa hyödyntämään paras mahdollinen hyötykuorma. Hyvän hyötysuhteen ja matalien käyttökustannusten ansiosta se jatkaa menestyksekästä uraansa raskaan sarjan jakelutehtävissä.
 
Mercedes-Benz Actros oli voittaja pitkän matkan kuljetuksissa. Erinomainen suorituskyky antaa Daimlerin kuljetuskaluston lippulaivalle loistavan taloudellisuuden ja ajomukavuuden. Se on eniten myyty raskaan sarjan kuorma-auto Euroopassa. Lisäksi sen taloudellisuus ja turvallisuus ovat selkeästi parhaimmalla tasolla.
 
Paras sijoitus keskikokoisten linja-autojen luokassa tuli jälleen kerran Mercedes-Benz Tourinolle. Tämä käytännöllinen linja-auto kuljettaa 38 matkustajaa ja on ollut vuosia suosittu auto pienempien ryhmien kuljetusratkaisuissa. Erinomaiset ajo-ominaisuudet rakentuvat pitkälti takamoottoriratkaisun ympärille. Oma merkityksensä on myös etuakseliston erillisripustuksellaja turvallisuusratkaisuilla, kuten ESP:llä eli elektronisella ajonhallintajärjestelmällä.
 
Mercedes-Benz Citaro nappasi odotetun voiton kaupunki bussien sarjassa. Sitä on myyty 13 valmistusvuoden aikana 31 000 kappaletta. Se on kaikkien aikojen suosituin kaupunkibussi.
 
Mercedes-Benz Charterway voitti lukija-äänestyksessä parhaan sijan vuokrauspalvelujen ryhmässä. Hyötyajoneuvopalvelujen tuottaja on nyt voittanut tämän palkinnon viidesti peräkkäin.
 
TruckWorks voitti kärkisijan kuorma-auto ja perävaunupalvelujen tuottajana. Se onnistui vakuuttamaan toimintansa paremmuuden kaikissa hyötyajoneuvojen korjaus- ja palvelutehtävissä. TruckWorks yhdistää yhden toimijan alaisuuteen tunnettuja ja arvostettuja laite- ja varaosatuottajia, oli sitten kyse perävaunuista tai jarrujärjestelmistä.
 
” Paras hyötyajoneuvo 2011 ” ja ” Paras tuote 2011 ” lukijaäänestyksen tuomaristosta ja järjestelystä vastasivat Dekra AG:n insinöörit yhdessä Fernfahrerin, Lastauto Omnibus, ja Trans Aktuell lehtien toimittajat.


13.7.2011 13:05
http://eas.almamedia.fi/EAS_tag.1.0.js http://eas.almamedia.fi/eas?camp=97575;cre=mu;js=y;target=_blank;ord=[timestamp];EASClick=