Mercedes-Benz eCitaro. Valmiina huomisen kaupunkeihin.

eCitaro laajentaa maailman suosituimman linja-auton Citaron mallistoa täyssähköisellä, sarjatuotantoon valmiilla kaupunkilinja-autolla, ja nostaa samalla sähköisen liikkumisen täysin uudelle tasolle. Innovatiivisen akku- ja lataustekniikan älykäs yhteispeli, IT- ja kommunikaatiojärjestelmien verkotus sekä futuristisen näyttävä muotoilu tekevät eCitarosta sähköisten kaupunkilinja-autojen standardin, joka on valmiina myös tulevaisuuden kaupunkiliikenteeseen.

Kokonaisvaltainen konsepti eCitarolle: eMobility-kokonaisjärjestelmä.

Hankinnasta käyttöön ja huoltoon – sähköinen liikkuvuus herättää monia täysin uusia kysymyksiä. Mercedes-Benzin eMobility-kokonaisjärjestelmä tarjoaa vastauksia.

eMobility-kokonaisjärjestelmä koostuu:

Käyttösuunnitelmasta: Kun liikenneyritys siirtyy sähköiseen liikkuvuuteen, kyse ei ole vain energiankulutuksesta ja toimintasäteestä vaan myös esimerkiksi kalustonhallinnasta, reitityksestä ja liikennöintivälistä. Määritämme simulointiohjelmiston avulla, mitkä reitit sopivat sähköiseen liikkuvuuteen, ja kehitämme pyynnöstä ehdotuksia sähköbussien reiteiksi.

Huolto ja asiakaspalvelu: Sähköinen liikkuvuus edellyttää erityisiä palveluita. eMobility-huoltokonsepti alkaa asiakkaan korjaamon perehdytyksestä, käsittää räätälöidyt huoltosopimukset eBasic ja ePremium, sekä ulottuu aina bussivarikon hallintaan.

Akkutekniikka: eCitaron litiumioniakut on valittu siten, että ne soveltuvat lataamiseen suurella teholla ja varmistavat näin pitkän toimintamatkan.

IT-järjestelmä ja tiedonsiirto: integrointi telematiikkajärjestelmiin hyödyntää potentiaalit. Mercedes-Benz tarjoaa ratkaisuja ajoneuvokohtaisten tietojen integrointiin hallintajärjestelmiin.

Energiansyöttö: Linja-autojen virransaanti on kaupunkien sähköisen liikkuvuuden ydin. Mercedes-Benz eMobility Consulting tukee esimerkiksi infrastruktuurin suunnittelussa, laskee tarvittavan virransaannin ja suosittelee sopivaa lataustekniikkaa.

Latausinfrastruktuuri: tarjoamme räätälöidyn latausinfrastruktuurin liiketoimintatarpeesi mukaan. eCitaro toimitetaan haluttaessa myös latausinfrastruktuurin sisältävänä kokonaispakettina.

Lue lisää eCitarosta ja sähköisistä mahdollisuuksista

 

Tutustu myös