Radio Novan ja Mercedes-Benzin Yöradio

Yö tarvitsee esikuvia. Kiitos teiden sankarit.

Maailma ei nuku tai pysähdy koskaan. Ihmiset ja tavarat liikkuvat vuoden ja vuorokauden ympäri. Joka yö kymmenet tuhannet ammattilaiset huolehtivat siitä, että kaupoissa riittää tavaraa ja ihmiset pääsevät koteihinsa. Te – yön esikuvat ja tähdet – ansaitsette kiitoksen siitä, että valvotte puolestamme ja omistatte yönne työlle.

Radio Novan ja Mercedes-Benzin Yöradio on matkannut läpi talven ja kevään ammattilaisten seurana joka arkiyö kohti aamua. Tavoitteemme on ollut tukea niin jaksamista kuin turvallisuuttakin.

Vappuaattona perjantaina 30.4. – kevään yöradiokauden viimeisenä iltana – on aika osoittaa kiitos rahtirekkoihin, takseihin ja busseihin, pelastuslaitoksiin ja sairaaloiden päivystyksiin muitakaan yön sankareita unohtamatta. Kevään viimeisen ja samalla historian 150. lähetyksen kuljettajana toimii Pertti Salovaara apukuskeineen.

Vappulähetyksessä otetaan täysi ilo irti ja luvassa on myös vierailevia tähtiä, jotka eivät taatusti jätä kuulijoita kylmäksi. Ääneen pääsevät mm. Riku Rantala, Arman Alizad, Elastinen ja tietysti Matti Esko.

Kuuntele kevään viimeinen Yöradio pe 30.4. klo 22.00 - 02.00.

Liikenteessä turvallisuus on pääasia – kirjaimellisesti

Kuljettajien hyvinvointi on monen tekijän summa. Tärkein niistä on turvallisuus. Se on kirjaimellisesti pääasia, sillä kuljettaja tekee päätökset. Autojen apuvälineiden tehtävä on helpottaa ja ohjata valintoja kaikin keinoin oikeaan suuntaan.

Mercedes-Benz edustaa kuorma-autojen edistyksellisintä turvallisuutta. Se on tuonut markkinoille lukuisia innovaatioita. Esimerkiksi Actros – Vuoden kuorma-auto 2020 – oli ensimmäinen, jossa hätäjarruavustin varoittaa esteistä kuten jalankulkijoista ja tekee automaattisen hätäjarrutuksen ääritilanteessa.

Yöradiota suorana ja podcasteina

Toista kautta esitettävän Yöradion juontajina toimivat tutut radioäänet Pertti ja Lauri Salovaara. Suorien lähetysten lisäksi ohjelmaa kuunneltiin paljon myös jälkikäteen podcasteina. Keskimääräinen kuunteluaika oli yli 51 minuuttia, mikä on todella hyvä tulos. Pertti Salovaara ymmärtää Yöradion suosion syyn.

- Aika usein töissä kuten autossa ratin takana ollaan yksin. Silloin kaivataan hyvää seuraa ja toista ihmistä. Radio on tässä helppo kaveri. Vaikka osasin odottaa studioon paljon soittoja ja viestejä kuuntelijoilta, pääsi niiden valtava määrä silti jossain kohtaa yllättämään.

Yöradio täytti repsikan kokoisen aukon

Kuljettajat painavat pitkää päivää ja yötä usein kaukana kotoa. Olosuhteet ovat yksinäiset, kun muut ihmiset nukkuvat. Yöradio tarjoaa kuljettajille kiinnostavaa kuunneltavaa ja mahdollisuuden myös vuorovaikutukseen. Ohjelman tarkoitus on ennen kaikkea tuoda iloa yöhön ja auttaa jaksamaan paremmin yksinäisten tuntien yli.

- Yöliikenteen ja teillä liikkuvan tavaran määrä kasvaa jatkuvasti, samoin ajoneuvoyhdistelmien pituudet ja painot. Radio Novan Yöradiossa mukanaolo on yksi Vehon tavoista auttaa yöllä liikkuvia ammattiautoilijoita ja viranomaisia työssään, tehdä liikkumisesta turvallisempaa ja parantaa ammattikuljettajan työn arvostusta, Mercedes-Benz kuorma-autojen myyntijohtaja Jouni Kummala Veholta sanoo.

Radio Novan ja Mercedes-Benzin Yöradiossa ovat mukana yhteistyökumppaneina Defa, Falck, Grano Diesel, Nokian Renkaat, Pohjola Vakuutus, RST-Steel sekä Thulen suksiboksit ja Mercedes-Benz jälleenmyyjät

Kuuntele Yöradion jaksot jälkikäteen podcasteina

Radio Novan ja Mercedes-Benzin Yöradion jaksot kuunneltavissa heti seuraavana päivänä koosteena RadioPlayssa. 

Tutustu myös