Radio Novan ja Mercedes-Benzin Yöradio

Ammattilaisten taajuudella.

Ammattikuljettajien harteilla lepää iso vastuu suomalaisten hyvinvoinnista. Ilman heitä eivät sen enempää elintarvikkeet, lääkkeet kuin ihmisetkään liikkuisi. Tukeakseen kuljettajien omaa hyvinvointia ja jaksamista, Radio Nova ja Mercedes-Benz aloittivat vuonna 2020 Yöradion. Suosittu ohjelma jatkuu tänä vuonna. 

Radio Novan ja Mercedes-Benzin Yöradio on kuljettajien seurana silloin, kun muut nukkuvat. Liikenneasioihin painottuva ohjelma tarjoaa niin asiaa kuin viihdettäkin. Se käsittelee kiinnostavalla otteella turvallisuutta, jaksamista ja erilaisia ajankohtaisia aiheita. 

Ohjelma lähetetään suorana joka arki-ilta 1.2.-30.4.2021. Juontajina toimivat tutut radioäänet Pertti ja Lauri Salovaara. Ääneen pääsevät myös liikenteen parhaat asiantuntijat eli kuuntelijat suoraan tien päältä.

Kuuntele Yöradiota Radio Novan taajuudella ma-pe klo 22.00-02.00.

Liikenteessä turvallisuus on pääasia – kirjaimellisesti

Kuljettajien hyvinvointi on monen tekijän summa. Tärkein niistä on turvallisuus. Se on kirjaimellisesti pääasia, sillä kuljettaja tekee päätökset. Autojen apuvälineiden tehtävä on helpottaa ja ohjata valintoja kaikin keinoin oikeaan suuntaan.

Mercedes-Benz edustaa kuorma-autojen edistyksellisintä turvallisuutta. Se on tuonut markkinoille lukuisia innovaatioita. Esimerkiksi Actros – Vuoden kuorma-auto 2020 – oli ensimmäinen, jossa hätäjarruavustin varoittaa esteistä kuten jalankulkijoista ja tekee automaattisen hätäjarrutuksen ääritilanteessa.

Yökuuntelusta tuli ilmiö

Yöradio on keräsi ensimmäisellä kaudella parhaimpina kuunteluaikoinaan jopa puolet kaikesta kaupallisen radion yökuuntelusta. Ohjelman myötä radioon paluun tehnyt alan legenda Pertti Salovaara tietää, mikä ilmiön synnytti.
- Aika usein töissä kuten autossa ratin takana ollaan yksin. Silloin kaivataan hyvää seuraa ja toista ihmistä. Radio on tässä helppo kaveri. Vaikka osasin odottaa studioon paljon soittoja ja viestejä kuuntelijoilta, pääsi niiden valtava määrä silti jossain kohtaa yllättämään.

Yöradio täyttää repsikan paikan

Kuljettajat painavat pitkää päivää ja yötä usein kaukana kotoa. Olosuhteet ovat yksinäiset, kun muut ihmiset nukkuvat. Yöradio tarjoaa kuljettajille kiinnostavaa kuunneltavaa ja mahdollisuuden myös vuorovaikutukseen. Ohjelman tarkoitus on ennen kaikkea tuoda iloa yöhön ja auttaa jaksamaan paremmin yksinäisten tuntien yli.

- Yöliikenteen ja teillä liikkuvan tavaran määrä kasvaa jatkuvasti, samoin ajoneuvoyhdistelmien pituudet ja painot. Radio Novan Yöradiossa mukanaolo on yksi Vehon tavoista auttaa yöllä liikkuvia ammattiautoilijoita ja viranomaisia työssään, tehdä liikkumisesta turvallisempaa ja parantaa ammattikuljettajan työn arvostusta, Mercedes-Benz kuorma-autojen myyntijohtaja Jouni Kummala Veholta sanoo.

Radio Novan ja Mercedes-Benzin Yöradiossa ovat mukana yhteistyökumppaneina Defa, Falck, Grano Diesel, Nokian Renkaat, Pohjola Vakuutus, RST-Steel sekä Thulen suksiboksit ja Mercedes-Benz jälleenmyyjät

Kuuntele Yöradion jaksot jälkikäteen podcasteina

Radio Novan ja Mercedes-Benzin Yöradion jaksot kuunneltavissa heti seuraavana päivänä koosteena RadioPlayssa. 

Tutustu myös