Katse oikeaan päin.

Pienet ja vähän isommatkin koululaiset kirmaavat taas kesälaitumilla ympäri Suomen. Kuljettajilta vaaditaan liikenteessä tavallistakin suurempaa tarkkuutta, mutta sekään ei aina riitä. Vaikka kuinka koittaa katsoa, pyöräilijä tai jalankulkija jää helposti katvealueelle esimerkiksi risteyksissä. Siksi Mercedes-Benz on tuonut ensimmäisenä markkinoille uuden, ihmishenkiä pelastavan kääntymisavustimen.

Uusi Active Sideguard Assist -kääntymisavustin

Mercedes-Benz Trucks on ensimmäinen kuorma-autovalmistaja, joka tarjoaa kuorma-autoihin aktiivisella jarrutustoiminnolla varustetun kääntymisavustimen. Actros ja Arocs -malleihin saatava edistyksellinen uusi Active Sideguard Assist korvaa aiemman Sideguard Assist -kääntymisavustimen. Se on varustettu lisätoiminnolla, joka voi parhaimmillaan pelastaa ihmishenkiä. Active Sideguard Assist varoittaa kuljettajaa auton oikealla puolella liikkuvista jalankulkijoista tai pyöräilijöistä. Mikäli kuljettaja ei reagoi varoituksiin, se estää tarpeen vaatiessa törmäyksen pysäyttämällä auton vielä 20 km/h nopeudessa.

 

Mielenrauhaa kuljettajalle, turvaa kaikille

Active Sideguard Assist -kääntymisavustin lisää kaikkien tiellä liikkujien turvallisuutta. Kuljettajalle se tuo helpotusta ja mielenrauhaa usein varsin hektiseen työpäivään. Vastuu ratkaisuista on aina kuljettajan, mutta avustinjärjestelmät ehkäisevät tehokkaasti inhimillisiä erehdyksiä.