Katse oikeaan päin.

Arki on alkanut ja taas on koululaisia liikenteessä niin jalan kuin polkupyörilläkin. Kuljettajilta vaaditaan tavallistakin suurempaa tarkkuutta, mutta sekään ei aina riitä. Vaikka kuinka koittaa katsoa, pyöräilijä tai jalankulkija jää helposti katvealueelle esimerkiksi risteyksissä. Siksi Mercedes-Benz on tuonut ensimmäisenä markkinoille uuden, ihmishenkiä pelastavan kääntymisavustimen.

Uusi Active Sideguard Assist -kääntymisavustin

Mercedes-Benz Trucks on ensimmäinen kuorma-autovalmistaja, joka tarjoaa kuorma-autoihin aktiivisella jarrutustoiminnolla varustetun kääntymisavustimen. Actros ja Arocs -malleihin saatava edistyksellinen uusi Active Sideguard Assist korvaa aiemman Sideguard Assist -kääntymisavustimen. Se on varustettu lisätoiminnolla, joka voi parhaimmillaan pelastaa ihmishenkiä. Active Sideguard Assist varoittaa kuljettajaa auton oikealla puolella liikkuvista jalankulkijoista tai pyöräilijöistä. Mikäli kuljettaja ei reagoi varoituksiin, se estää tarpeen vaatiessa törmäyksen pysäyttämällä auton vielä 20 km/h nopeudessa.

Active Brake Assist 5 -hätäjarruavustin

Actros-malleissa on vakiovarusteena Active Brake Assist 5 -hätäjarruavustin. Se tukee kuljettajaa hidastamalla automaattisesti vauhtia tai tekemällä tarvittaessa täysjarrutuksen välttääkseen esimerkiksi peräänajon tai törmäämisen auton edessä olevaan ihmiseen.

Mielenrauhaa kuljettajalle, turvaa kaikille

Active Sideguard Assist -kääntymisavustin ja Active Brake Assist 5 -hätäjarruavustin lisäävät kaikkien tiellä liikkujien turvallisuutta. Kuljettajalle se tuo helpotusta ja mielenrauhaa usein varsin hektiseen työpäivään. Vastuu ratkaisuista on aina kuljettajan, mutta avustinjärjestelmät ehkäisevät tehokkaasti inhimillisiä erehdyksiä.