eEconic sähkökuorma-auto

Sähkökuorma-auto taajamien ja kaupunkien jätehuoltoon: eEconic

Mercedes-Benz eEconic sähkökuorma-auto on myynnissä ensimmäistä kertaa Suomessa. Täyssähköinen eEconic on suunniteltu erityisesti taajamien ja kaupunkien jätehuoltoon. Se on suorituskykyinen ja tehokas, mutta samalla hiljainen ja paikallisesti päästötön, ja tarjoaa maksimaalista turvallisuutta kaikille liikenteessä olijoille.

Voimakas, mutta ketterä ja hiljainen sähkökuorma-auto

Jäteauton sähköistetylle taka-akselille on sijoitettu kaksi sähkömoottoria ja kaksivaihteinen vaihteisto. Akusto koostuu kolmesta erillisestä akkupaketista, jonka kokonaisbruttokapasiteetti on 315 kWh. Sähkökuorma-auto hyödyntää ja tallettaa tehokkaasti jarrutus- ja hidastusenergiaa, josta on hyötyä paljon pysähdyksiä ja taukoja sisältävässä käyttöympäristössä, sillä se vähentää lataustarvetta. Maksimilatausteho on 160 kW. Pikalataus 20 %:ista 80 prosentin varaustasoon onnistuu jopa reilussa tunnissa.

Täyssähköinen eEconic on suunniteltu erityisen kuljettajaystävälliseksi

eEconic sähkökuorma-auto mahdollistaa itsevarman ajamisen ja säilyttää ohjattavuutensa myös raskailla kuormilla. DirectVision-ohjaamo mahdollistaa laajan näkyvyyden liikenteen tapahtumiin. Suuren pinnoitetun ja lämmitetyn Panoraama-tuulilasin ansiosta, se tarjoaa optimaalisen näkyvyyden liikenteessä. Matala oviaukko ja tasainen ohjaamon lattia tekevät eEconicista kuljettajalle erityisen ergonomisen kuorma-auton. Lisäksi eEconic on vakiovarusteltu S1R-kääntymisavustimella sekä 5. sukupolven Active Brake -hätäjarrutusavustimella.