TruckTraining.

Maailman suurimpana kuorma-autojen valmistajana Mercedes-Benzin valmistaja Daimler kehittää ajoneuvotekniikkaa suurin harppauksin eteenpäin. Kuorma-autoihin tuodaan jatkuvasti uusia teknisiä ratkaisuja, jotka auttavat kuljettajaa ja parantavat ajoneuvon tuottavuutta.

Kuljettaja tarvitsee tietojen päivitystä, voidakseen hyödyntää uuden teknologian ominaisuudet täysimääräisesti. Ajoneuvon oikea käyttö lisää tuottavuutta vähentyneinä polttoaine-, huolto-, korjaus- ja rengaskuluina sekä parantaa työtyytyväisyyttä.

Uutta: Mercedes-Benz käyttökoulutus nyt verkkokoulutuksena

Verkkokoulutus on joustavin tapa suorittaa kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutus. Koulutuksen voi suorittaa yhdessä päivässä tai kahtena peräkkäisenä päivänä.  

Mercedes-Benz käyttökoulutus keskittyy Mercedes-Benz kuorma-autojen 5-mallisarjan käyttökoulutukseen. Koulutuksessa käydään läpi Mercedes-Benzin tekniset innovaatiot, jotka parantavat kuljettajan viihtyvyyttä ja lisäävät liikenneturvallisuutta. Esimerkkeinä näistä ovat digitaalinen Multimedia Cockpit -ohjaamo, MirrorCam-peilikamerat, Active Brake Assist 5 -hätäjarruavustin sekä Active Drive Assist -puoliautomaattinen ajaminen. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi taloudellista ajotapaa ja siihen vaikuttavia tekijöitä, joista esimerkkinä ennakoivan vakionopeussäätimen PPC:n oikeaoppinen käyttö. Koulutuksen on tuottanut Veho Oy Ab ja siitä saa ammattipätevyysmerkinnän.

Alla olevan linkin kautta pääset ilmoittautumaan yhteistyökumppanimme CAP Pro Academyn (ent. Suomen Ammattiliikenne Akatemia) järjestämään Mercedes-Benz käyttökoulutukseen.

 

Mercedes-Benzin TruckTraining-luokkakoulutukset

  • Mercedes-Benz TruckTraining luovutuskoulutus
  • Mercedes-Benz TruckTraining ennakoiva ajaminen
  • Mercedes-Benz TruckTraining kuorman varmistaminen
  • Mercedes-Benz TruckTraining ammattilainen kuljettajana
  • Mercedes-Benz TruckTraining turvallisuuspäivä
  • Asiakkaalle suunniteltu oma koulutuspäivä

proacademy@cap.fi, p. 041 731 0377 

Kaikista Mercedes-koulutuspäivistä saa kuljettajan ammattipätevyyspäivän.

13 koulutusvideota opastavat uuden Mercedes-Benz Actrosin saloihin

Ajoneuvon ominaisuuksiin ja tekniseen valmiuteen tutustuminen ennen ajoon lähtöä kuuluu jokaisen ammattikuljettajan rutiineihin. Vuoden 2020 kuorma-autoksi valitussa uudessa Actrosissa on useita teknisiä innovaatioita, jotka parantavat kuljettajan viihtyvyyttä ja lisäävät liikenneturvallisuutta. Oikealla käyttötavalla on myös merkittävä vaikutus ajoneuvon tekniseen toimintavarmuuteen.

Esimerkiksi digitaalinen Multimedia Cockpit -ohjaamo sekä MirrorCam-peilikamerat ovat kuljetusalalla ennen näkemättömiä uutuuksia, joten on erityisen tärkeää opastaa raskaan kaluston kuljettajia ominaisuuksien asianmukaiseen käyttöön.

Vehon kuljettajakouluttaja Ari Fehrmannin asiantuntavalla opastuksella voit tutustua uuden Actrosin innovaatioihin vaikkapa kahvitauolla tai kotisohvalla. Koulutusvideot ovat mielenkiintoista katsottavaa erityisesti ammattikuljettajille, mutta myös kaikille uudesta tekniikasta kiinnostuneille.

"Kuljettajien hyvinvointi ja viihtyvyys työpisteellään auton ohjaamossa on kuljetusyrityksille erittäin tärkeä menestystekijä, jota pyrimme tukemaan mahdollisimman kattavasti. Videot ovat osa laajempaa kuljettajakoulutuksen kokonaisuutta ja sen kehittämistä, johon kuuluvat myös esimerkiksi verkkokoulutukset. Asiakkailta saatu palaute on ollut erittäin positiivista. Se kannustaa jatkamaan koulutuksen kehittämistä myös tulevaisuudessa", Fehrmann kertoo.

Ajovalojen tarkistus

Tarkistukset maskin takaa

AdBlue, polttoaine, akut

Regenerointi

Ratin säädöt

Penkin säädöt

Digitaalisen ajopiirturin käyttö

Multimedia cockpit

Puhelimen yhdistäminen

PPC:n käyttö (Predictive Powertrain Control, ennakoiva vakionopeussäädin)

Vaihteenvalitsin

MirrorCam-kamerajärjestelmä

Käsijarrun käyttö